26 Ιουλίου 2012

Διώκονται επειδή ξανανοίγουν παλιά μονοπάτια !!!


Στην απίθανης ανοησίας , αγκύλωσης και διαπλοκής χώρα με το όνομα ΕΛΛΑΔΑ, ο εθελοντισμός τιμωρείται ως αδίκημα!!! Συνελήφθησαν εθελοντές κάτοικοι της Ιθάκης, γιατί καθάριζαν και διάνοιγαν εκ νέου παλιά, κλεισμένα ή μισόκλειστα από το χρόνο και την εγκατάλειψη μονοπάτια. Ο ακριβής λόγος? Το έκαναν χωρίς την έγγραφη άδεια του Δασαρχείου!!! Τους συνέλαβαν αστυνομικοί του νησιού χτες το μεσημέρι, προφανώς «επ’αυτοφόρω», (βλέπε παρατήρηση στο τέλος του άρθρου*) την ώρα δηλαδή που πραγματοποιούσαν το …αδίκημα! Υποθέτω ότι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία, δεδομένου ότι η Αστυνομία ως όφειλε, κατέγραψε το συμβάν και απέστειλε στον εισαγγελέα τη σχετική αναφορά της.


Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα, που τα παιδάκια στα σχολεία λιποθυμούν από την πείνα, οι άρρωστοι καταλήγουν από έλλειψη φαρμάκων, ο λαός πένεται και πεινά και η χώρα βουλιάζει καθημερινά όλο και περισσότερο στην κινούμενη άμμο της ύφεσης και της αποδόμησης της οικονομίας και της κοινωνίας! Κάποια ξεδιάντροπα υποκείμενα, που αποκαλούνται «δημόσιοι λειτουργοί» και αναφέρομαι στους υπαλλήλους του Δασαρχείου Κεφαλονιάς (?), όπου και υπάγεται η Ιθάκη, βρήκαν ως λόγο ύπαρξης (τους) την δίωξη κάποιων φιλότιμων και φιλοπρόοδων πολιτών, που από αγάπη για τον τόπο τους και τη φύση, αποφάσισαν να αναπληρώσουν το κενό της οκνηρίας και της ανικανότητας των ίδιων (των δασικών υπαλλήλων) αλλά και του κράτους, βεβαίως-βεβαίως!

Με ποιο (ηθικό) έρεισμα «κύριε» άθλιε Δασάρχη, κατήγγειλες το γεγονός στην Αστυνομία και υπέδειξες ότι οι πολίτες αυτοί υποπίπτουν σε αδίκημα? Δεν ντράπηκες καθόλου? Έτσι δικαιολογείς την αργομισθία σου? Αυτό είναι το πάθος για το λειτούργημα και καθήκον σου, την προστασία δηλαδή του δάσους στην επικράτειά σου?

Όσους νόμους και ανόητες διατάξεις  να απαριθμήσεις (Άρθρο τάδε, παράγραφος δείνα, μπλα-μπλα-μπλα…) δεν πιάνουν πλέον στη συνείδηση του απλού κόσμου ούτε στο τόσο! Αντί να καλέσεις αυτούς τους πολίτες και να τους απονέμεις εύφημη μνεία, φρόντισες να διωχτούν! Να διωχτούν εκείνοι, που από μεράκι και φιλότιμο ανέλαβαν να υλοποιήσουν το δικό σας έργο, που από οκνηρία και αδιαφορία –είστε 100% «δημόσιοι υπάλληλοι»- αφήνετε επί σειρά χρόνων απραγματοποίητο! Και μην μας πεις ότι «δεν υπάρχουν πιστώσεις» γιατί ένας λειτουργός δεν μένει σε τέτοιες λεπτομέρειες. Όφειλε η υπηρεσία σου κι εσύ προσωπικά να δώσετε το παράδειγμα στους πολίτες με τη δική σας προσωπική, εθελοντική εργασία στη συντήρηση των μονοπατιών!

Άθλιε δημόσιε λειτουργέ

Το δικό σου μισθό και το μισθό των ομοίων σου (σε πεποιθήσεις και ήθος), τον πληρώνω ΕΓΩ από τη φορολογία μου! Δεν σου επιτρέπω λοιπόν, στο όνομα του ελληνικού λαού, να εντέλεις άλλους δημόσιους λειτουργούς (αστυνομία, εισαγγελία) να ασκήσουν δίωξη στο ήθος, στην κοινωνική προσφορά, στην φιλοπατρία εντέλει! Με ποιο δικαίωμα, καταχρώμενος το δημόσιο χρήμα, το δικό μου δηλαδή και των υπολοίπων Ελλήνων φορολογουμένων, τολμάς να στρέφεσαι ενάντια στην πρόοδο αυτού του τόπου. Απαιτώ τώρα, να αποσύρεις την καταγγελία και αν σου μένει ικμάδα ντροπής, να υποβάλεις σήμερα κιόλας την παραίτησή σου!

Ως ένδειξη ευθύνης και πατριωτισμού, αύριο κιόλας θα φροντίσω να σε καταγγείλω –μόλις διασταυρώσω την πληροφορία- στην προϊστάμενη αρχή σου, ώστε να επιληφθεί της περίπτωσής σου άμεσα! Για να υπερασπιστώ αυτούς τους δύσμοιρους πολίτες της Ιθάκης, θα φροντίσω να σε καταγγείλω και στα ΜΜΕ. Αυτό θα ήταν πολύ καλύτερο από την πρώτη ενέργεια.

Φίλοι συνάδελφοι, συντηρητές μονοπατιών, απευθυνόμενος σε σας, θέλω να σας πω τα παρακάτω:

Το θράσος των τρωκτικών της κρατικής μηχανής είναι γνωστό ότι δεν έχει όρια, το ζούμε καθημερινά εδώ και χρόνια τώρα. Είναι καιρός, όσοι από εμάς έχουμε εντοπίσει τις προσπάθειές μας στο να ανοίξουμε ξανά παλιά μονοπάτια, τα οποία αποτελούν στοιχείο της πρόσφατης και παλιότερης πολιτισμικής ιστορίας αυτού του τόπου, της Ελλάδας, να βρούμε τρόπο να συντονιστούμε, ώστε τα ελληνικά μονοπάτια να μην απομείνουν μόνο στις διηγήσεις των παλιών και στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Τα μονοπάτια των ελληνικών βουνών –όσα έχουν μείνει από το αχανές κάποτε δίκτυο- είναι κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς αυτής της χώρας, κομμάτι της ιστορίας των δικών μας προγόνων! Οφείλουμε να το διασώσουμε. Ας μην αφήσουμε τα τρωκτικά του κρατικού μηχανισμού να υποθηκεύσουν (και) αυτό το κεφάλαιο. Ας αναλάβουμε σήμερα πρωτοβουλίες. Πρωτοβουλίες να υιοθετήσουμε και να αναδείξουμε κάποιο μονοπάτι της περιοχής μας, μέσα από την προσωπική μας αφιλοκερδή εργασία. Πρωτοβουλίες να γνωριστούμε μεταξύ μας και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το κοινό καλό, για την σωτηρία της κληρονομιάς που μας άφησε το χέρι του ανώνυμου μάστορα του παρελθόντος, όταν έχτιζε ένα μονοπάτι στην ελληνική ύπαιθρο.

Σύντομα, θα αναλάβω πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός δικτυακού τόπου, όπου θα μπορέσουμε να συγκεντρωθούμε όλοι εμείς, που νοιαζόμαστε για την σωτηρία και την ανάδειξη των ελληνικών μονοπατιών, τα οποία αποτελούν μνημείο λαϊκής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.
Σας καλώ να δείξετε απειθαρχία σε πράξεις που λειτουργούν ως τροχοπέδη για την πρόοδο αυτής της κοινωνίας, όπως η πράξη του Δασαρχείου που ζήτησε να συλληφθούν οι πολίτες της Ιθάκης, που προσπαθούσαν να συντηρήσουν και να αναδείξουν τα παλιά μονοπάτια του τόπου τους. Φτάνει η οπισθοδρόμηση αυτής της κοινωνίας και η λεηλασία αυτού του λαού! Μέχρι εδώ! Ας αναλάβουμε δράση σήμερα!

«Τσάπα και τσεκούρι» η απάντησή μας στους χαρτογιακάδες των δασαρχείων!!!

Αγωνιστικά


(*) Παρατήρηση 26.07.12 > Μετά από μια πρώτη επιτόπια έρευνα του φίλου Δημήτρη Τρουπή στην Ιθάκη μόλις σήμερα, συμπληρώνω τα παρακάτω: το γεγονός της σύλληψης εθελοντών δεν επιβεβαιώνεται παραμένει ωστόσο το γεγονός,της παρεμπόδισης από το δασαρχείο, κατά συρροή μάλιστα, στο παρελθόν όμως και όχι τις προηγούμενες ημέρες. Η πρωτοβουλία καθαρισμού και ανάδειξης των μονοπατιών της Ιθάκης οφείλεται σε έναν άνθρωπο με ιστορία και υπόβαθρο στον πολιτισμό, ο οποίος γνώρισε την απαξίωση, την εχθρική στάση και την αδιαφορία των περιβόητων «παραγόντων» της περιοχής, συμπεριλαβανομένου και του δασάρχη (!!!). Σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να μάθουμε τις απόψεις του πρωτοπόρου αυτού ανθρώπου, μέσα από τη συζήτηση-συνέντευξη που θα έχει με τον Δ. Τρουπή αυτές τις μέρες στην Ιθάκη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πάντως, αναμένονται σημαντικά νέα και αποκαλύψεις. Σε αναμονή…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο υπεύθυνος του δασαρχείου Ιθάκης πρόκειται περι προβληματικής περίπτωσης!Έχει κάνει μήνυση και στη μάνα του(χωρίς υπερβολή) γιατί άναψε φωτιά εκεί που δεν έπρεπε.Μιλάμε για κομπλεξική περίπτωση!Μία συζήτηση μαζί του σε πείθει!

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα σε μια βόλτα στα βουνά της Ιθάκης διαπίστωσα οτι παράνομη υλοτομία ζει και βασιλεύει!Σε κάθε γωνιά υπάρχει κάποιος που κόβει ξύλα παράνομα για καυσόξυλα!Γίνεται χαμός!Έχουν κόψει το μισά βουνά!Αυτό το πρόβλημα είναι γνωστό στη τοπική κοινωνία εδώ και χρόνια αλλά και στα αυτιά του δασαρχείου!Αντί λοιπόν να συλλάβουν όλους τους παράνομους υλοτόμους που πετσοκόβουν τα βουνά μας,συλαμβάνουν αυτούς οι οποίοι προσπαθούν να τα αναδείξουν!Ντροπή και αίσχος!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχόλια επισκεπτών

Recent Comments Widget by Blogger Widgets